materialen

De foto’s worden in een fotovaklaboratorium belicht op professioneel fotopapier (dus niet geprint!), zijn kleurecht en hebben een lange houdbaarheid. De belichting gebeurt op de Durst Lambda, een digitale laserbelichter. De afdrukken worden Lambdaprint, C-print of profprint genoemd.
De Lambdaprints worden verlijmd op dibond; een dubbele aluminium plaat met een harde polyethyleen kern. Het materiaal is vormvast, UV- en vochtbestendig en is geschikt voor de lange termijn. De afdrukken krijgen een satin laminaat (UV beschermlaag), waardoor er geen hinderlijke reflecties zijn. De foto’s zijn beschermd tegen vuil en zonlicht en hebben verder geen lijst nodig. Aan de achterzijde zit een frame, waardoor de foto iets voor de muur lijkt te zweven.

Tijdens tentoonstellingen wordt het werk ook op polystyreenplaten getoond. Deze goedkopere variant wordt gebruikt om de risico’s tijdens transport en exposities overzichtelijk te houden. Deze foto’s zijn hetzelfde belicht en hebben ook het satin laminaat. Qua uitstraling is er niet veel verschil te zien.

Een aantal kleinere werken wordt op plexiglas aangeboden. De foto wordt verlijmd achter plexiglas en bij de exclusievere uitvoering komt een dibond achterzijde ter versteviging.

De foto’s uit de serie de wereld in de knoop zijn Fine Art Prints en deze worden wel geprint. De inkten zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden een lange levensduur. Voor deze serie is Hahnemühle German Etching gebruikt, een stevig papier met grove structuur, dat goed past bij de beschadigingen en gietstructuren van de oude facetknoop.

Op de meeste foto’s staat een watermerk met mijn naam en een copyright teken. Dit is alleen zichtbaar op de website en niet op mijn foto’s.

U kunt me vrijblijvend om meer informatie vragen en een afspraak maken om mijn werk te bekijken.

(De website is onder constructie en kan gebreken vertonen. Mocht u ontdekken dat een link niet werkt, dan waardeer ik het zeer als u me dat laat weten.)